Pitanja i odgovori

Kako vam možemo pomoći?
Televizija

Kad vam se na televizoru prikaže greška (npr. Greška 'kanal kodiran'), moguće da je potrebno napraviti reset vašeg MAXtv prijemnika kako bi se automatski primijenile ispravne postavke uređaja.

Prije nego započnete postupak resetiranja prijemnika, prvo provjerite da li se zaista radi o grešci ili vam je pojedini kanal kodiran zbog valjanog razloga. Primjerice, ako ste imali dostupan TV kanal u sklopu promotivne ponude ili dodatnog programskog paketa, kanal će postati kodiran i nedostupan kada istekne promotivni period ili u slučaju da niste produljili pretplatu za programski paket. Status svojih dostupnih TV kanala možete provjeriti pozivom korisničkoj podršci na broj 0800 9000.

Ako se radi o grešci, pratite sljedeće korake za resetiranje MAXtv prijemnika:

1.
 1. Na svom MAXtv uređaju pritisnite tipku za uključivanje „Power“ i držite ju pritisnutom 8 sekundi, odnosno dok se ne pokrene reset uređaja. Nakon što se izvrši reset, vaš MAXtv prijemnik će se isključiti.
 2. Ponovno uključiti prijemnik.
 3. Ako se još uvijek javlja greška, nastavite na sljedeći korak. 
2.
 1. MAXtv prijemnik vratite na tvorničke postavke tako što putem daljinskog upravljača odaberite sljedeće stavke u izborniku:

  MENU POSTAVKE MAXTV PRIJAMNIK (MAXTV BOX INFO*) NAPREDNI PARAMETRI TVORNIČKI RESET (TVORNIČKE POSTAVKE*)
  * Nazivi stavki izbornika različiti su ovisno o modelu MAXtv prijemnika.
   
 2. Kad završi postupak vraćanja uređaja na tvorničke postavke potrebno je pretražiti dostupne TV kanale:

  MENU POSTAVKE MAXTV PRIJAMNIK NAPREDNI PARAMETRI RUČNO SKENIRANJE
   
 3. Po završetku pretrage prikazat će vam se osvježeni popis dostupnih kanala.
3.

Ako ne možete pristupiti postavkama prijemnika putem daljinskog upravljača ili se greška javlja i nakon što ste pokušali prethodne metode, možete napraviti ručni reset uređaja i vratiti ga na tvorničke postavke.

 1. Isključite napajanje iz vašeg MAXtv prijemnika.
 2. Pritisnite tipku “Kanal - ” s prednje strane uređaja i držite ju pritisnutom.
 3. Držeći pritisnutu tipku “Kanal - ”, priključite kabel napajanja u MAXtv prijemnik i tek kad se na ekranu televizora prikaže slika pustite tipku “Kanal - ” i pričekajte da se prijemnik ugasi. Time je završeno resetiranje i vraćanje na tvorničke postavke pa možete uključiti MAXtv prijamnik i pokrenuti pretraživanje TV kanala prateći upute iz prethodnog koraka.
Povratak na vrh