Pitanja i odgovori

Kako vam možemo pomoći?
Thomson

NAPOMENA: Za konfiguriranje modema, spojite računalo žičnim putem (preko ETHERNET 1 ili 2 konektora).

Ulazak u početnu stranicu konfiguratora modema putem web preglednika:

 

Hrvatski Telekom automatsko postavljanje usluga na modem omogućuje da vaš MAX WLAN modem ne morate podešavati preko konfiguratora modema, i to za:
MAXadsl uslugu - automatski će se postaviti MAXadsl korisničko ime i lozinka koju ste dobili od HrvatskogTelekoma

bežičnu (WLAN) mrežu na modemu - automatski će se postaviti i zaštititi bežična mreža na modemu koristeći WEP 128-bitna enkripcija. Ime postavljene mreže (SSID) i lozinku kojom je zaštićena dobili ste pisanim putem od T-Coma.

1. Otvorite web preglednik (npr. Internet Explorer). Upišite adresu 192.168.1.1 i pritisnite Enter na tipkovnici.

st780

U otvorenom prozoru, upišite u polja:
User name: user
Password: 0000

2. Kliknite na OK. Otvorit će se prozor - početna stranica konfiguratora putem koje možete upisivati korisničke podatke MAXadsl usluge, uključiti bežičnu mrežu i postaviti njezinu zaštitu.

st780

Nakon ulaska u pojedine opcije konfiguratora, uvijek se klikom na Home (označeno na gornjoj slici), ili klikom na SpeedTouch link u lijevom izborniku prozora, možete vratiti na početnu stranicu konfiguratora.

PODEŠAVANJE ILI IZMJENA POSTAVKI MODEMA

Napomena: Hrvatski Telekom sustav za automatsko postavljanje MAXadsl-a vam je pri prvom spajanju modema automatski podesio MAXadsl korisničko ime i lozinku te ovaj dio uputa pratite samo ako ih naknadno želite promijeniti.

1. U početnoj stranici konfiguratora kliknite na Broadband Connection, zatin Internet (View more). Otvorit će se prozor prikazan na slici dolje.

st780

U otvorenom prozoru upišite u polja:
Username: Vaše MAXadsl korisničko ime (mora sadržavati nastavak @htnet-dsl)
Password: Vašu MAXadsl lozinku

Napomena: Ako nije označena, označite opciju Remember password. MAXadsl korisničko ime i lozinku ste od Hrvatskog Telekoma dobili poštom.

3. Kliknite na Connect. Otvorit će se prozor prikazan na slici dolje.

st780

4. Zelena kvačica znači da je MAXadsl usluga spremna za upotrebu.

Napomena: Ako je polje Internet označeno crvenim križićem , ponovite korake 1-3 i provjerite jeste li ispravno upisali MAXadsl korisničko ime i lozinku.

Povratak na vrh