Pitanja i odgovori

Kako vam možemo pomoći?
Televizija

Tko instalira MAXtv uslugu?

Prilikom podnošenja zahtjeva za MAXtv, možete izabrati između dvije opcije instalacije usluge:
samoinstalacija ili instalacija od strane tehničara Hrvatskog Telekoma.

Što je to samoinstalacija?

Samoinstalacija je način uključenja MAXtv usluge gdje na kućnu adresu dobivate paket sa potrebnim uređajima i uputama prema kojima sami izvršavate instalaciju i spajanje opreme s TV prijamnikom te podešavanjem potrebnih postavki modema i MAXtv prijemika.

Pogledajte upute za podešavanje postavki MAXtv uređaja.

Što dobijete u kutiji?

MAXtv samoinstalacijski paket sadržava MAXtv prijamnik, kutiju s kablovima i daljinskim upravljačem, brošuru „MAXtv prijamnik – priručnik za instalaciju” i potrebne kablove za spajanje na struju i televizor.

Kome se obratiti za pomoći?

Tehnička podrška za pomoć pri MAXtv samoinstalaciji dostupna je pozivom na besplatni broj korisničke podrške 0800 9000.

Podržana instalacija

Podržana instalacije je dostupna svim korisnicima koji nisu uspješno aktivirali samoinstalacijski paket. Nakon neuspjele samostalne instalacije potrebno se obratiti Korisničkoj podršci na 0800 9000 gdje je moguće zatražiti podržanu instalaciju.

Instalacija od strane tehničara Hrvatskog Telekoma

Ako na vašoj lokaciji postoje otežavajući čimbenici kao što su duge trase za kabliranje, spajanje više telefonskih i TV uređaja ili zbog drugih razloga ne želite sami obaviti instalaciju, nudimo vam mogućnost dolaska tehničara koji će za vas spojiti i prilagoditi svu potrebnu opremu.

Koliko dugo se čeka na instalaciju naručenih usluga?

Realizaciju traženih usluga obavljamo unutar 30 dana od primitka vašeg zahtjeva, uvijek nastojimo instalaciju i aktivaciju usluga obaviti u kraćem periodu kako bi što prije počeli koristiti naručene usluge.
Najčešće smo u mogućnosti priključiti sve usluge unutar sedam radnih dana od primitka zahtjeva.

Koliko košta instalacija?

Cijena instalacije opreme ovisi o vrsti naručene usluge, trajanju vašeg ugovora i vrsti postojećeg priključka. Također, cijena ovisi o vašem odabiru modela instalacije. Nudimo vam tri mogućnosti: samoinstalacijski paket, podržana instalacija i dolazak tehničara na vašu lokaciju. Nakon što naručite neku od fiksnih usluga kontaktirat će vas naš agent koji će vam dati precizniju informaciju o cijeni i preporučenoj vrsti instalacije. Kako bi u najkraćem roku i uz najmanji trošak počeli koristiti nove usluge, većini korisnika preporučujemo samionstalacijski paket. U paketu dobivate jednostavne upute za spajanje potrebne opreme, za što vam nije potrebno tehničko predznanje. Cijena tog paketa, uz ugovor na 24 mjeseca iznosi 1 kn.
Ukoliko iz nekog razloga niste uspjeli instalirati uslugu, nazovite Službu za korisnike na besplatan broj 0800 9000. Agent će vam pomoći da uspješno obavite proces samoinstalacije.
Cijena instalacije od strane naših tehničara iznosi najmanje 553,50 kn (za MAXpaket s ugovorom na 24 mjeseca) te ovisi o složenosti posla. Cijene su izražene s PDV-om.

Kabliranje

HT tehničar obavlja kućno kabliranje. Ukoliko se modem nalazi na više od 1 m udaljenosti od MAXtv prijamnika, potrebno je kabliranje. Za udaljenost do 10 metara korisnik plaća osnovno kabliranje,a preko 10 metara plaća se dodatno kabliranje prema trajanju dodatnog posla i dodatnoj udaljenosti uređaja.
Cijena osnovnog kabliranja do 10 m je 101,43 kn (PDV uključen)

 

 

Povratak na vrh