Pitanja i odgovori

Kako vam možemo pomoći?
Televizija

MAXtv Sat CI+ CAM (u daljnjem tekstu: modul) omogućuje vam prijam raznovrsnih televizijskih i radijskih programa sa svih strana svijeta preko vašeg postojećeg: TV prijamnika ili satelitskog prijamnika (u daljnjem tekstu: prijamnika).

Hoce li MAXtv Sat usluga raditi na prijamniku koji podržava CI standard?

MAXtv Sat CI+ modul preporučeno je upotrebljavati na preporučenim modelima prijamnika, a koji su opremljeni CI+ sučeljem. Hrvatski Telekom nije u mogućnosti jamčiti da ce usluga ispravno funkcionirati na prijamniku koji podržava CI standard.

Kako umetnuti karticu u MAXtv Sat CI+ CAM modul?

Karticu je potrebno umetnuti s čipom prema naprijed i prema gore u MAXtv Sat CI+ CAM modul, kao što je prikazano na slici:

Koliko je vremena potrebno da moj televizor prepozna MAXtv Sat CI+ CAM modul?

Automatski proces prepoznavanja modula može potrajati nekoliko minuta. Molimo vas da ne uklanjate modul iz utora za vrijeme korištenja MAXtv Sat usluge.

Kako instalirati MAXtv Sat CI+ CAM modul?

Kako biste započeli s upotrebom MAXtv Sat usluge potrebno je MAXtv Sat CI+ CAM modul zajedno s karticom umetnuti u CI+ utor na vašem prijamniku. Da biste odredili točno mjesto CI+ utora na vašem prijamniku provjerite upute koje ste dobili s prijamnikom. Nakon što umetnete modul s karticom u prijamnik na ekranu ce se pojaviti poruka o inicijalizaciji modula.

Nakon uspješne inicijalizacije modula potrebno je, ako to već niste napravili, pretražiti MAXtv Sat programe na satelitu. Ako to vaš prijamnik podržava, programe možete pretražiti automatski (bez unosa parametara prijama) ili ručno. Detalje o načinu pretraživanja programa na vašem TV ili satelitskom prijamniku provjerite u uputama vašeg prijamnika. Kako biste započeli ručno pretraživanje programa, iskoristite sljedeće parametre prijama:

 

Frekvencija Polarizacija FEC Symbol Rate Modulacija
11.512 horizontalna 3/4 30.000 DVB-S2 8PSK
11.595 horizontalna 3/4 30.000 DVB-S2 8PSK
11.678 horizontalna 3/4 30.000 DVB-S2 8PSK
11.637 horizontalna 5/6 30.000 DVB-S2 8PSK
11.554 vertikalna 5/6 30.000 DVB-S2 8PSK
10.972 vertikalna 3/5 27.500 DVB-S2 8PSK
11.231 vertikalna 4/5 42.000 DVB-S2 QPSK
11.387 horizontalna 3/5 30.000 DVB-S2 8PSK

 

Nakon uspješne pretrage programa i prebacivanja na neki od programa iz MAXtv Sat ponude, na ekranu ce vam se pojaviti poruka sa sadržajem kao na slici.

Napomena: Tijekom procesa aktivacije na ekranu se mogu pojaviti pogreške 1107, 1108 i 1110. No bez obzira na to nastavite slijediti upute kako biste uspješno aktivirali uslugu.

Kako aktivirati MAXtv Sat CI+ CAM modul?

Kako biste započeli s korištenjem usluge, potrebno je aktivirati MAXtv Sat uslugu preko govornog automata, a za aktivaciju su vam potrebni sljedeći podaci:

 • broj korisničkog računa koji ste dobili na prodajnome mjestu
 • serijski broj MAXtv Sat CI+ CAM modula otisnut na poleđini modula
 • serijski broj MAXtv Sat kartice otisnut na samoj kartici

Serijski brojevi modula i kartice otisnuti su i na vanjskoj strani pakiranja.

Telefonom koji ste naveli prilikom kupovine MAXtv Sat CI+ CAM modula nazovite govorni automat na 0800 9000 te:

 • Odaberite opciju — Tehnička podrška
 • Odaberite opciju — Televizija
 • Odaberite opciju — Aktivacija MAXtv usluge
 • Unesite broj korisničkog računa MAXtv Sat usluge
 • Unesite serijski broj MAXtv Sat CI+ CAM modula
 • Unesite 12-znamenkasti serijski broj MAXtv kartice
 • Govorni automat ce vam govornom porukom potvrditi uspješnu aktivaciju.

Ako ste u međuvremenu izvadili MAXtv Sat CI+ CAM modul i karticu iz prijamnika kako biste provjerili serijske brojeve, ponovno ih umetnite u prijamnik.

Kako bi se usluga aktivirala potrebno je pričekati oko 30 minuta. Također, nakon što se usluga aktivira i na ekranu se pojavi slika pričekajte 15 minuta bez prebacivanja programa kako bi se usluga u potpunosti aktivirala.

Koliko dugo traje pretraživanje kanala?

To ovisi o vašem televizijskom prijamniku i može potrajati i do 30 minuta.

Moj televizijski prijamnik može pretraživati i digitalne i analogne kanale. što preporučujete?

Za pretragu programa MAXtv Sat usluge potrebno je koristiti pretraživanje digitalnih satelitskih programa. Za detalje kako pretražiti programe provjerite u uputama koje ste dobili sa prijamnikom.

U kućanstvu imam nekoliko prijamnika koji podržavaju CI+ standard, mogu li upotrijebiti MAXtv Sat CI+ CAM modul na svakome od njih?

Možete, ali svi prijamnici moraju biti spojeni na satelitski antenski sustav usmjeren na satelit Eutelsat 16A (16° istočno). Prije korištenja usluge potrebno je pretražiti programe na svakom novom prijamniku.

Moj prijamnik ispisuje poruku o pogrešci, što trebam učiniti?

Slijedite upute na ekranu vašeg TV prijemnika, dodatno posjetite internetsku stranicu hrvatskitelekom.hr ili u slučaju poteškoća nazovite Korisničku podršku na 0800 9000 ili 00385 98 159 000 - korisnička podrška Hrvatskog Telekoma za pozive iz inozemstva.

Mogu li iskoristiti programski vodič na prijamniku?

Ako prijamnik kojim se koristite za prijam MAXtv Sat usluge ima mogućnost prikazivanja elektroničkog programskog vodica (EPG) imat ćete uvid u opis sadržaja koji se emitira na MAXtv Sat usluzi. Detalje o prikazu EPG-a provjerite u uputama koje ste dobili s prijamnikom.

Kako funkcionira roditeljska zaštita?

Sadržaj koji je namijenjen isključivo odraslima zaštićen je sigurnosnim 4-znamenkastim PIN-om. Kako biste pristupili sadržaju koji je namijenjen odraslima, potrebno je unijeti PIN. PIN možete promijeniti u izborniku pod: Postavke modula, Postavke roditeljske zaštite.

Kako mogu promijeniti raspored programa?

Raspored programa mijenja se u prijamniku. Provjerite upute vašega prijamnika na koji se način mijenja raspored programa.

Završne preporuke

Kako biste nastavili s korištenjem MAXtv Sat usluge, preporučujemo vam da:

 • Prilagodite raspored programa svojim željama. Za detalje kako prilagoditi raspored programa provjerite u uputama koje ste dobili sa prijamnikom
 • Promijenite PIN roditeljske zaštite s tvorničke postavke 1234 na PIN koji ce biti poznat samo vama. PIN možete promijeniti u izborniku modula pod: Postavke modula te Postavke roditeljske zaštite. Za promjenu PIN-a potrebno je unijeti postojeći PIN, nakon toga novi PIN te iz sigurnosnih razloga još jednom potvrditi unos novog PIN-a.

Podrška korisnicima za CI CAM modul

Kupljenom uslugom MAXtv putem satelita na prenosivoj kartici dobivate CA modul i dekodersku karticu koju je dovoljno umetnuti u televizor ili satelitski prijemnik, aktivirati uz pomoć naših operatera na 0800 9000, +385 62 900 009 ili +385 1 469 0331 i možete uživati u bogatom televizijskom sadržaju.

Televizor ili satelitski prijemnik moraju imati CI+ utor s mogućnosti primanja DVB-S2 signala te satelitska antena mora biti usmjerena prema Eutelsat 16A satelitu.

Ukoliko imate dodatnih problema sa satelitskom antenom, pretraživanjem kanala ili nekih drugih poteškoća, molimo da nas direktno kontaktirate na gore spomenute brojeve naših operatera.


Što nakon godinu dana?

Nakon što je isteklo 12 mjeseci korištenja usluge MAXtv Sat CI+ CAM, možete kupiti dodatni paket ove usluge i dalje nastaviti uživati u bogatom sadržaju MAXtv usluge na prenosivoj kartici. Oprema koju ste kupili i dalje će vrijediti, a cijena dodatnog paketa usluge bit će umanjena za cijenu opreme koju ste platili u prvom paketu.

Obnovite godišnju pretplatu online

 

Povratak na vrh